Lofoten tildelt Nielsen Merkestyrkepris 2018

25 merker og kjeder i ulike kategorier var innstilt i konkurransen om årets Merkestyrkepris fra markedsanalyseselskapet Nielsen. I dag ble det klart at sjømatmerket «Lofoten» gikk helt til topps, og vant i skarp konkurranse med blant annet Grandiosa, Q-Meieriene og Nocco.

– Prisen henger veldig høyt, og dette er en stor anerkjennelse av arbeidet som er gjort for å bygge merkevaren Lofoten, uttaler Markeds- og innovasjonsdirektør Camilla Beck Sætre.

Kriteriene Nielsen legger til grunn er markedets utvikling siste år, merkets posisjon og utvikling i eget konkurransesegment, langsiktighet i merkets utvikling og medieinvesteringer for merkevaren. En merkevares styrke måles til syvende og sist på hvordan merket presterer i markedet – det er i kjøpsøyeblikket at styrken til et merke blir realisert. Et vellykket merke må vise til vekst og ta andeler, og være med på å bygge verdi til sin kategori.

– «Lofoten» har utviklet seg til å bli den største merkevaren innen fisk og sjømat i norsk dagligvarehandel. De har bygget sin merkevare ved å tilby spennende produkter som gjør det enkelt å spise sunn og god mat, som forbruker vil ha. I tillegg er «Lofoten» et merkenavn som assosieres med ferske rene råvarer, god kvalitet og stolthet. Lofoten hadde i 2017 en vekst på 14%. Dette er imponerende i en kategori med utfordringer. Så imponerende at «Lofoten» kåres til vinner av Nielsen merkestyrkepris for 2018, sier Georg Ellingsen, juryleder hos Nielsen.

Lofoten selv understreker at det ligger nitidig arbeid over lang tid bak utviklingen av merkevaren Lofoten og den veksten produktene nå opplever;
– Siden etableringen av forløperen til «Lofoten», «Lofot Delikatesser» i 1994, har vi bygget opp vårt eget landsdekkende salgsapparat, delt ut tusenvis av smaksprøver i butikk og jobbet målrettet og strategisk med produktutvikling og merkevarebygging; først med emballasjedesign og så snart vi hadde økonomi til det, investert i markedsføring. Vi har hele veien satset på produkter av høy kvalitet; det er mer krevende å lage, og koster litt mer. Men fører samtidig til at forbrukere velger Lofoten gang etter gang. Tusen takk til alle våre lojale forbrukere, og til våre kunder som har vist oss tillit. Nielsen Merkestyrkepris er en stor inspirasjon for oss i Lofoten til fortsatt å jobbe for å få nordmenn til å spise mer sjømat, og velge Lofoten. Det er bra både for helsen og miljøet – i tillegg til at det er veldig godt, raskt og enkelt å tilberede og PRESSEMELDING 10.04.2018 2 passer dermed perfekt inn i mange nordmenns hektiske hverdag, sier Camilla Beck Sætre.

– Vi er stolte og beæret over at Lofoten er det første sjømatmerket som trer inn i det eksklusive laget som vinnere av Merkestyrkeprisen. Med våre begrensede ressurser sammenlignet med de sterke merkevarene vi her konkurrerer mot, både mht markedsbudsjett og antall ansatte, er denne prisen en stor honnør til alle som med enorm innsats har bidratt til Lofotens suksess. Vi vil gjerne få rette en takk til alle våre ansatte som hver eneste dag står på for å utvikle, tilvirke, selge og markedsføre det som kanskje er verdens beste sjømat. Vi må samtidig legge til at merkenavnet Lofoten ikke bare er vårt, men tilhører en hel region. Det er derfor også med stor ydmykhet og takknemlighet vi deler prisen med alle som har en tilknytning til Lofoten, og med yrkesfiskerne i særdeleshet, som skaper grunnlaget for vår eksistens, uttaler en glad Administrerende Direktør, Sigvald Rist.

Les hele pressemeldingen her

Tilbake til aktuelt